Balaceala pe salteaua de primire

omleta  Unde poate fi mai placut micul dejun daca nu pe malul baltii, cald, pregatit ca la mama acasa?! Acesta a fost sentimentul care mi-a inundat gandurile in timp ce avalansa de arome imi desfata simturile, delectandu-ma cu gustul omletei pregatita de bucatarul fermei Balaria. Plecaseram cu noaptea-n cap, nemancati si nu credeam ca cineva sta la dispozitia pescarilor pentru o comanda matinala.

  Palcurile de stuf separate de pontoane si de cateva foisoare la intrarea pe lac, florile superbe care te intampina inca din incinta parcarii, fac din aceasta oaza o adevarata “comoara a pescarilor” cum este de altfel  alintat locul, in egala masura de oaspetii pescari cat si de cei ce administreaza acest luciu de apa.
 
DSC_0417_resizeDSC_0389_resize
  Un start incurajator, intr-o dimineata insorita, dar cel mai important, in apropierea capitalei. In ecuatie mai era nevoie bineinteles si de prezenta mustaciosilor pentru ca formula sa fie perfecta.
Aici insa era treaba mea si a lui Florentin. Caldurile si-au pus amprenta asupra tarii, numai bine pentru planul nostru de a astepta conditii extreme pentru a ne testa cunostintele intr-un bazin cu o densitate de crap decenta, aflat sub asediul gradelor Celsius in limita superioara a termometrelor.
Am ales pentru aceasta partida un mix de nade de la Claumar format din TTX, Claumar Feeder, Canepa incoltita si Claumar Mix Cereale. Pescuitul stationar insumeaza mai multe stiluri: match (sheffield), bologneza, varga, rubeziana. Feeder-ul se afla si el, ca disciplina de sine-statatoare totusi, undeva la granita dintre stationar si crap. Asadar ne-am decis ca este suficient sa abordam trei dintre ele, respectiv match, bologneza si feederul ca fiind semnificativ pentru pescarii cu lansete.
DSC_0383_resizeDSC_0384_resize
  Peste nada folosita am venit cu o aroma des utilizata de pescari: MIEREA. Am imbogatit asadar amestecul nostru cu aroma concentrata  de miere si nelipsitii viermi care au fost esentiali in nadirea de apel. Am inglobat in bulgarii de start cca 200 gr vierme viu cu rolul de a desface rapid nada pe substrat si de a atrage atentia mustaciosilor.
DSC_0385_resizeINFOPESCAR660fbc4f1ce87cc_resize
  Primul  venit, primul servit a fost regula dupa care Florentin a adus la mal un frumos ciortan care s-a impus din start prin drill-ul oferit. Apa adanca din zona malului este un amanunt extrem de important. Nu sunt multe astfel de locuri pe baltile din Romania. Acolo unde identifici un astfel de avantaj, este bine sa il exploatezi la maxim.
INFOPESCAR5164c1be1ce87cb_resizeINFOPESCARc65c2ad51ce87cb_resizeINFOPESCAR2cafb66c1ce87cc_resize
  Asa am dat startul partidei, cu un pescuit realizat in apropierea malului. Caldura aduce crapii spre maluri daca au zone cu umbra. Palcurile de stuf sunt ideale pentru acestia cand este vorba de soare arzator. Si cum sunt si comozi, mai binezis au priceperea de a-si conserva energia cand temperaturile devin extreme spre plus sau minus, nu vor refuza o momeala buna daca le este servita corect si nu vor fi nevoiti sa depuna efort in acest sens.
DSC_0410_resizeDSC_0401_resize

   Nadirea realizata cu prastia si formata din bulgari a adus din larg un crapcean mai imbracat. Acest singur exemplar a intarit teoria expusa anterior : cand e cald, este bine sa cautam pestii langa maluri daca au zone cu umbra si adancimi confortabile. Nu am abandonat acest vad, insa prezenta  puietului aparut din reproducerea naturala in acest bazin a fost covarsitoare. Orice momeala am pus pe carlige, acesti juniori lacomi si infometati au atacat fara ezitare.

INFOPESCAR2e3137f21ce87cb_resizeINFOPESCARa9f9d1eb1ce87cb_resize
  Vadurile dinspre maluri au fost realizate cu porumb de conserva si pelete fishmeal Claumar 800 gr. Monturile au fost din cele mai fine, carlige mici si fire subtiri.
INFOPESCAR9b2dc7ab1ce87cb_resizeINFOPESCARb4ab90d01ce87cb_resize
La final de partida am plecat triumfatori de pe acest lac superb. Dovada? “Balaceala pe salteaua de primire”
 
   Va invit sa urmariti in doua episoade pe infopescar.tv materialul filmat, care nu a fost dezvaluit in amanunt nici in cele scrise in articol. Tehnicile folosite, prepararea nadei, cantitatea de nada ori monturile utilizate le veti putea urmari in curand in grila de programe.
INFOPESCAR3a416ba01ce87cd_resize
INFOPESCARd73a08311ce87ca_resize
   Pana la urmatoarea noastra intalnire va doresc fir intins si ramaneti Infopescari!
 
DSC_0432_resize

Autor

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum