BRACONIERI, VI SE PREGATESTE CEVA!

În perioada 18 – 29 martie 2019 Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), prin Direcția Inspecție Ape Interioare, alături de reprezentanți ai structurilor MAI și ANSVSA, a efectuat 75 de acțiuni de control la nivel național, pentru prevenirea faptelor ilicite comise de braconieri, din domeniul pescuitului comercial și comercializării peștelui și produselor din pește.

În acest sens, au fost verificate 87 de unități de comercializare pește și produse din pește și o ambarcațiune de pescuit cu doi braconieri la bord, care desfășura activități de pescuit comercial fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate de către echipele de control au fost aplicate următoarele sancțiuni: ridicarea în vederea confiscării a unei cantități de 1034,78 kg pește și 6 kg icre, 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 148.300 lei, suspendarea activității unei unități, 5 avertismente, întocmirea a 3 dosare penale în vederea recuperării prejudiciului de 504,37 lei, întocmirea unui dosar penal în cadrul căruia a fost dispusă ridicarea, în vederea confiscării a unei ambarcațiuni, a 570 m setcă de pescuit și a 90 m setcă confecționată din plasă monofilament.

Acțiunile vor continua în perioada următoare pentru descurajarea acțiunilor de pescuit ilegal, a comercializării ilicite, a evaziunii fiscale cu pește și produse din pește, dar și pentru protejarea ihtiofaunei și a speciilor periclitate  de braconieri.

Autor

Similar Articles

Comments

  1. anpa e in lumea ei rupta de realitate e jale peste tot in ce priveste braconajul…nu vede nu aude si nu face mare brinza decit sa incaseze…basca ca a favorizat monipolul asociatiilor elimind permisul luat la liberfapt ce a dus la triplarea pretului cerut pt viza… desi permisul e gratis….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Populare acum