Home >> Revista >> Blogul InfoPescar.TV >> BRACONIERI, VI SE PREGATESTE CEVA!

BRACONIERI, VI SE PREGATESTE CEVA!

├Än perioada 18 ÔÇô 29 martie 2019 Agen╚Ťia Na╚Ťional─â pentru Pescuit ╚Öi Acvacultur─â (ANPA), prin Direc╚Ťia Inspec╚Ťie Ape Interioare, al─âturi de reprezentan╚Ťi ai structurilor MAI ╚Öi ANSVSA, a efectuat 75 de ac╚Ťiuni de control la nivel na╚Ťional, pentru prevenirea faptelor ilicite comise de braconieri, din domeniul pescuitului comercial ╚Öi comercializ─ârii pe╚Ötelui ╚Öi produselor din pe╚Öte.

├Än acest sens, au fost verificate 87 de unit─â╚Ťi de comercializare pe╚Öte ╚Öi produse din pe╚Öte ╚Öi o ambarca╚Ťiune de pescuit cu doi braconieri la bord, care desf─â╚Öura activit─â╚Ťi de pescuit comercial f─âr─â forme legale.

├Än urma verific─ârilor efectuate de c─âtre echipele de control au fost aplicate urm─âtoarele sanc╚Ťiuni: ridicarea ├«n vederea confisc─ârii a unei cantit─â╚Ťi de 1034,78 kg pe╚Öte ╚Öi 6 kg icre, 26 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale ├«n valoare de 148.300 lei, suspendarea activit─â╚Ťii unei unit─â╚Ťi, 5 avertismente, ├«ntocmirea a 3 dosare penale ├«n vederea recuper─ârii prejudiciului de 504,37 lei, ├«ntocmirea unui dosar penal ├«n cadrul c─âruia a fost dispus─â ridicarea, ├«n vederea confisc─ârii a unei ambarca╚Ťiuni, a 570 m setc─â de pescuit ╚Öi a 90 m setc─â confec╚Ťionat─â din plas─â monofilament.

Ac╚Ťiunile vor continua ├«n perioada urm─âtoare pentru descurajarea ac╚Ťiunilor de pescuit ilegal, a comercializ─ârii ilicite, a evaziunii fiscale cu pe╚Öte ╚Öi produse din pe╚Öte, dar ╚Öi pentru protejarea ihtiofaunei ╚Öi a speciilor periclitate┬á de braconieri.

One comment

  1. anpa e in lumea ei rupta de realitate e jale peste tot in ce priveste braconajul…nu vede nu aude si nu face mare brinza decit sa incaseze…basca ca a favorizat monipolul asociatiilor elimind permisul luat la liberfapt ce a dus la triplarea pretului cerut pt viza… desi permisul e gratis….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.