Montura pentru caras (video)

Pescuitul carasului necesita de cele mai multe ori, pe langa experienta pescarului in privinta alegerii locului, a nadei si a momelilor potrivite si monturi de finete.

snapshot7

Un asemenea gen de montura pentru caras ne prezinta in secventa video de aici, prietenul nostru Cosmin Ronta. 

Materialele folosite sunt cele uzuale, la indemana oricui. Deosebit este modul cum se agata pluta si lestarea cu plumb greu, culisant.

snapshot1

La acest tip de montura pentru caras se folosesc neaparat doua carlige iar varnisul dintre ele reprezinta punctul central de interes, care anima intregul ansamblu.

snapshot2

snapshot8

Fir Intins!

Autor

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

 1. O montura forte eficienta la caras , ca prezentare si filmare , claritate nota 10
  o chestie interesanta o sa incerc la prima partida de pescuit

 2. In loc de fir textil putem atasa o agrafa pentru a prinde pluta de linia principala, sau exclusiv trebuie facut exact ca in video?

  • Exista chiar piese speciale de prindere in forma de “T” cu agrafa si vartej pentru wagglere, deci se poate dar cred ca in aceasata montura, cu cat e textilul mai lung, cu atat tine linia mai scufundata.

 3. Ar fi frumos daca ati mai face niste videotutoriale in legatura cu niste monturi tot la caras dar pentru varga cu pluta echilibrata!
  Multumesc, o zi frumoasa!

 4. Era bine daca se facea si o demonstratie daca se filma in timp ce prindea cu acea montura nu doar eliberarea unui peste la final!

 5. Foarte bun filmul si foarte buna si prezentarea. O intrebare, daca se poate: la pluta de 3 grame ce greutate a plumbului ati folosit? Eu am achizitionat o pluta de 2,5 grame si nu stiu ce plumb sa folosesc.

  Cu multumiri,

  Ovidiu Cristescu

 6. Cum se ridica pluta in pozitie verticala daca nu este lestata deloc, dat fiind ca este doar un plumb culisant care sta pe fundul apei?

 7. Va salut cu stima si respect. In primul rand as vrea sa va multumesc pentru acest videoclip util, iar in al doile arand as vrea sa va intreb” Ce face ca pluta sa stea dreapta?(Plumbul este culisat si sta pe fund si nu parea o pluta lestata). Va multumesc!

  • Pluta nu e culisanta, e fixata pe fir (cu batul de chibrit in varnis), asa ca daca e reglata bine adancimea, va sta vertical si scufundata atat cat e reglata. Daca ar fi fost culisanta ca la match, se montau doua stoppere, unul deasupra si unul dedesubtul plutei. Cel de deasupra ii limita culisarea in sus, astfel incat cu adancimea bine reglata, obtineam acelasi rezultat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum