Pescuit confortabil la copca

  Cateva sugestii de oferte ale producatorilor straini, ne pot face petrecerea timpului pe gheata, pescuind la copca, ceva mai confortabil. De obicei ne inarmam cu arsenalul obisnuit pentru acest stil de pescuit: o trusa minimala, sculele necesare, adica lanseta scurta, o mulineta mica, dandineta, marmusca sau montura cu pluta si ceva libelule, eventual un scaunel, termosul si haine cat mai calduroase si impermeabile. Nu e un stil de pescuit foarte confortabil, in special cand dai o fuga la copca pe traseul dintre servici si casa dar cum ar fi sa venim cu mainile in buzunare?

  Iata o solutie propusa de… chinezi, cum altfel?!

Untitled-2Untitled-3Untitled-5Untitled-6  La pretul en-gross de numai 7,53$, se ofera un combo format dintr-o telescopica tip stilou, cu dimensiunea de 21cm stransa si 96,5cm extinsa, cu corpul si capacul din aluminiu in diverse culori si segmentele din carbon, insotita de o mulineta cu dimensiuni pe masura, de asemenea tot din aluminiu. Alaturi de o cutiuta cu libelule si o mica trusa pentru monturi, incap perfect in buzunar, astfel ca nimeni sa nu poata banui destinatia obsesiei noastre. Mai ramane bineinteles sa gasim si un binevoitor 😉 care sa ne imprumute o freza pentru copca.

Untitled-9

  In cazul in care ne pregatim cu hotarare pentru un pescuit serios pe gheata, in conditii atmosferice vitrege dar suntem totusi atenti la dotare, am putea achizitiona o cabina plianta impotriva intemperiilor, la pretul de 200$, cu spatiu pentru 2-3 pescari + sculele aferente, prevazuta cu geamuri laterale, intrari fata-spate care se inchid cu fermoar si chiar un chit de ancorare pe gheata. Un incalzitor de cort si gata, din pescuitul in frig si vant, se transforma totul intr-unul chiar confortabil, la interior, intr-o atmosfera calduta, la taifas cu un prieten si un ceai fierbinte.

Untitled-12  Atentie insa la picioare, raman vulnerabile pe gheata. De aceea, o solutie excelenta ar fi alegerea unei perechi de cizme din Terraprene (neopren) de 5mm grosime, prevazute cu captuseala si o talpa excelenta, in straturi de 7mm neopren, 2mm plastic rezistent la intepare si profile de cauciuc de 6mm. Producatorul ne asigura ca pentru suma de 90$, uitam de frig sau umezeala.

Untitled-8  Alaturi de cabina plianta mai putem instala cateva dispozitive, la alte copci, cu sisteme de semnalizare a trasaturii, oferite la preturi incepand de la 16$/buc. (cel din imagine), sau poate fi o buna idee de a ne confectiona singuri asemenea dispozitive ajutatoare, daca avem dibacia si indemanarea necesara. Sunt recomandate in special la pescuitul rapitorilor cu pestisor viu.

  Tipul de termos pe care il folositi si continutul, va lasam pe dumneavoastra sa le alegeti, la fel ca si destinatia pestilor capturati, sacosa sau eliberarea. Nu ne ramane decat sa va uram fir intins, gheata rezistenta si distractie din plin! Pentru ca in fond, pescuitul la copca asta inseamna in primul rand, un pretext de a iesi cu amicii pe locurile pline de amintiri ale capturilor trecute si planuri pentru sezonului ce va urma.

 DSC_0167

Autor

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum