Dupa Belina urmeaza Hobaia?!

Hotnews publica pe 11 ianuarie o stire ce parea la prima vedere doar anuntul unei manevre de tip “Belina”, fara sa bata la ochi prea tare. Un senator, o initiativa, o singura semnatura si atat. Ne-am cam obisnuit din pacate cu d’astea. Am preluat stirea si am vrut sa documentez putin informatia, nestiind exact despre ce “baraj de acumulare” e vorba. Nu auzisem de vreun lac de acumulare de 803ha la Gradinari. Nu mica mi-a fost surpriza cand, urmand delimitarile ceva mai explicite din anexa initiativei legislative, am constatat ca in centrul perimetrului se afla de fapt Lacul Hobaia, prelungit mult spre vest, pe Valea Ilfovatului, pana la Bucsani. Desi de pe vremea lui Dan Pasat, cand pe Hobaia se desfasurau Cupele Romaniei si Campionate Nationale de pescuit la Crap, nu cred ca a mai ramas solz de peste in lac, totusi, probabil ca cineva a mirosit potentialul.

Iata cum suna stirea:

<< Senatorul PSD Liviu Tit Brailoiu a depus in luna decembrie a anului trecut o initiativa legislativa care prevede trecerea Lacului de acumulare Gradinari, inclusiv digurile de contur si a barajului Gradinari, din domeniul public al statutului si din administrarea Apelor Romane in domeniul public al Judetului Giurgiu si in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu, in vederea realizarii proiectului “Spatiu pentru pescuit sportiv si agrement”.

Proiectul de lege are trei articole si prevede astfel:

“Se aproba transmiterea Lacului de acumulare Gradinari, inclusiv digurile de contur Zorile si Podisoru, parau Valea Ilfovat si a barajului Gradinari, din domeniul public al statutului si din administrarea Apelor Romane in domeniul public al Judetului Giurgiu si in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu.
Consiliul Judetean Giurgiu preia toate drepturile si obligatiile aferente bunurilor imobile prevazute in anexa.
Predarea-preluarea imobilului se face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.”

Brailoiu sustine, in expunerea de motive, ca zona in care va fi amenajat spatiul de agrement “beneficiaza de un potential turistic natural deosebit ce va permite practicarea unui turism de calitate”.
Potrivit acestuia, Legea apelor nr. 107/1996 nu permite exploatarea lacului de acumulare in scop turistic de catre Administratia Nationala “Apele Romane”. Astfel, activitatea de exploatare a lacului din punct de vedere turistic, precum si modernizarea si dezvoltarea zonei mentionate, ar putea fi facute de catre Consiliul Judetean Giurgiu, prin atragerea de fonduri europene si investitii.”

In prezent, Consiliul Judetean Giurgiu este condus de Marian Mina, de la PSD.
Liviu Tit Brailoiu, senator de Constanta, este singurul semnatar al acestei initiative care urmeaza sa intre in procedura legislativa. >>

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum