Târg pescăresc de toamnă în curtea MADR

În perioada 5-8 noiembrie 2022, bucureștenii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a se bucura timp de patru zile, de specificul activităților și obiceiurilor din Delta Dunării, în cadrul unui Târg pescăresc de toamnă.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”

Membrii Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării, păstrători ai tradițiilor din regiunea dobrogeană transmise din generație în generație, vor oferi  celor ce vor trece pragul târgului, o varietate de specialități din pește. Preparatele vor fi realizate după rețete ale pescarilor lipoveni, renumiți pentru pasiunea lor pentru gătit și atenția pe care o acordă atât gustului mâncării, cât și aspectului.

Cherhanale din Jurilovca, Sfântul Gheorghe, Crișan, Mila 23, Murighiol, Vadu și 23 August vor expune spre vânzare produse dobrogene obținute din pește, precum:

  • borș tradițional de pește la pirostrie, care poate fi servit cu ardei iute, mămăligă, mujdei;
  • pește la plită (crap, caras, biban, somn, calcan, stavrid, lufar, levrec, hamsie, chefal, șalău, zărgan);
  • saramură de pește cu mămăligă și mujdei;
  • raci fierți;
  • pește prăjit.

De asemenea, la târg va fi prezent primul operator economic care exploatează de peste 20 de ani bogățiile Mării Negre, procesând rapane, midii și pești marini din producția autohtonă.

Pe lângă preparatele dobrogene puteți alege și produse cu specific pescăresc obținute din diferite specii de pești din apele de munte (păstrăv curcubeu) de la fermele piscicole din județele Iași și Prahova.

Mai multe detalii aici.

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum