Lacul Peri – pescuit asa cum va doriti (video)

Ma tot bateau la cap cativa colegi din televiziune sa-i scot la pescuit, asa ca am profitat de liberele de 1 Mai si de invitatia la o balta “nepescuita” (pun ghilimele pentru ca nu credeam ca exista asa ceva) si i-am dus la ceea ce se anunta a fi “pomul laudat”, la lacul Peri.

Acum, am ceva experienta in chestii d’astea, asa ca nu ma astept niciodata sa fie chiar asa cum mi se povesteste si iata, am avut dreptate din nou. Dar surprinzator, nu in sens negativ, ci invers, adica am ramas surprins de faptul ca imaginatia mi-a fost mai slaba decat se infatisa realitatea.

Lacul Peri il puteti identifica pe harta iar drumul, atat cel de acces, cat si pe maluri, nu pune nici cea mai mica problema, indiferent de conditiile meteo.

 

Iata-ne deci, intr-o sambata dimineata, singuri pe toata balta, intr-un moment cand nu gaseai un loc liber pe vreo balta in jurul Bucurestiului nici sa dai cu tunul. Dar asta pentru ca lacul, de fapt un adevarat complex turistic, se va deschide public abia dupa jumatatea lunii mai (pentru o buna informare urmariti pagina de facebook).

Imaginea lacului Peri si a complexului, despre care trebuie sa va dau cateva detalii, ne-au impresionat din start. Pe maluri asteapta, cochet aranjate in fata pontoanelor, 16 casute (se vor mai adauga inca 4), care pot adaposti 2 persoane. Suprafata lacului este de 9 ha iar alaturi se mai afla cateva bazine in care se vor creste, in regim intensiv, fitofagi pentru comercializare. De jur-imprejur lacul este iluminat si prevazut cu camere de supraveghere, discret intoarse catre caile de acces.

Complexul aflat pe malul lacului, la intrarea in ferma, pune separat la dispozitia clientilor facilitati de agrement care cuprind: doua piscine (una pentru adulti si una pentru copii), un loc de joaca special pentru copii, cu supraveghere, o terasa aerisita gen cafenea cu fotolii, restaurant cu o capacitate de 60 de locuri, deservit de doi chefi bucatari (adevarati artisti) si alte spatii, mai intime, pentru grupuri mai mici sau chiar team buildinguri.

Din discutiile cu administratorul, aflam si ce este sub apa – foarte mult caras mic, ciortani gramada care navalesc spre nada dar si aproximativ 400 de crapi intre 5 si 20 kg, ceea ce, recunoastem de indata, reprezinta o foarte buna densitate pentru cele 9ha de luciu de apa. Adancimea bazinului este aproximativ constanta, in jur de 2m. In unele zone, langa mal au fost aruncate cateva crengi de salcie, ca suport pentru icre in perioada de reproducere, asa ca nu va speriati, nu sunt alte agataturi ascunse privirii.

Despre ceea ce s-a intamplat in cursul partidei noastre de “baboieri”, puteti afla din emisiune. E suficient insa sa va spun, ca intrebat la final ce parere are despre lac, Gabi Schirger, “vocea” noastra uriasa de la stirile Agro Tv, un om greu de impresionat, a declarat, cantarindu-si cu atentie cuvintele: “colt de rai”.

Ramane sa veniti la lacul Peri, atunci cand se va deschide si sa lasati aici un comentariu, am avut dreptate sau v-am vandut gogosi?! Fir intins!

P.S. “Coloana sonora” a pasarelelor face toti banii!

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum