Imagini triste pe canalul Bega – pești morți aduși de apă

O mulțime de pești morți plutesc pe canalul Bega, nu departe de Timișoara, conform imaginilor surprinse la ecluza de la Uivar și trimise pe adresa redacției opiniatimisoarei.ro, de un trecător.

Se întâmplă când sunt ploi abundente, stația de epurare din zonă nu face față, iar toată apa pluvială este deversată direct în Bega. Se creează un mic șoc pentru peștii din zona. O parte dintre peștii din aval de stație mor. O parte dintre ei au fost duși de apă și au ajuns în zona Uivar. Știam că ne vom confrunta cu o astfel de situație după furtuna de săptămâna trecută, iar la Sanmartinul Maghiar am montat un baraj plutitor să nu ajungă peștii morți până la sârbi. Ne-am temut că ar putea fi mai grav, dar nu este. Nu e vorba de nicio poluare, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro, Cristian Ciocan Moisescu, director executiv al Administrației Bazinale de Apă Banat.

După ce specialiștii de la Garda de Mediu si Apele Romane Banat au ajuns la ecluza de la Uivar și au prelevat probe, acestia au constatat că nu este vorba de poluare. Cauza o reprezintă furtuna de săptămâna trecută care a adus averse de ploaie însemnate iar peștii din aval de stație au murit.

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum