Romanika cra-pescareasca !

romanik  La rugamintea unui coleg da forum care ma intrebat ce parere am io da campionatul national, am raspuns ca : sigur castiga Otelu dan Galat, Rapiduletu si cu Timisoreana !

Apoi a bagat o fisa..a reformulat intrebarea..sami exprim parerea obiectiv da subiectiva si neinteresata .. ce sa intampla la pescuitul de crap din cupa nationala sau cam asa ceva ca am inteles ca in nationalele astea participa cine vrea si castiga cine poate..deci e ca in cupa Romanikai la fotbal !

Cu promisiunea da cinste mare la cea mai vestita carciuma dan sat am studiat foarte atent ce sa scris daspre acest fenomen si da cateva luni stau sa gandesc la o concluzie pentru ca treburilii ie incurcate rau dar sar putea sa fie cusute cu ata alba si sa mearga sa le vada si sa le dasfaca un croitor bun ! In primu rand e clar ca ie un razbel mocnit si dala rece cum facea comunisti cu americanii prin 80 si daca nu sa face pace sa lasa cu macelu si mai mare ! Plus ca cand doi sa bate castiga AJVPS si daca nar castiga pa banii dvstra nar fi mare problem !

Deci pacea ie primordial da importanta in aceasta faza da inceput incipient ! Pacea sa poate face in doua feluri : prin convingere da buna voie pe baza votului liber exprimat (eventual- mita, spaga, propuneri da afaceri, concubinaj) sau prin constrangere cu forta (santaj, violenta, mafie, diverse amenintari, prelucrari dosare, cia, fbi, mosad ,mama omida, etc.)!

Discutam da varianta 1-convingerea da buna voiesi nesiluita de nimeni :

-e pe baza da vot liber exprimat sau experimentat ,ceva da genu asta ! Pana la vot toata lumea tre sa fie da acord sa se porneasca toata discutiile da la momentu ZERO. Adica nimeni nu ie mai presus da ailalti . Toata lumea da cartilii pa fata si sa sterge cu buretilii toate nenorocirile care sa facut pe persoana fizica si cu avantaj pa persoana juridica ! Apoi tre lasat sistemul da trafic da influenta ,lobby cum este el denumit democratic la americani ,sasi faca efectu pana cand sa ajunge la urna da vot ,care vot sa stie ca este fundamentul unei democratii ! Iar democratia e ceace vrem si noi sa avem in orice sistem, parca !

Dupa vot nimeni nu mai are ce sa mai zica pentru ca minoritatea sa supune majoritatii. Pana in vot lumea trebuie sa se spele da pacate si sa se lepede da satana !…care stiti un popa bun ?

Varianta 2 – constrangerea cu forta :

– sa face numai in cazu in care varianta 1 nu sa poate aplica.Forta aplicata face referire la manevrele dan umbra , clevetirile ,saparea functiilor altora ,boicotul,santajul,mersu la vrajitoare,bla ,bla ,bla.si are ca scop faultarea flagranta si decisiv a adevresarului direct ! Uneori merge da si uneori cine sapa groapa altuia…e clar ca cade singur in freza !

Da obicei sa merge exclusivist pe varianta 1 cu ajutoru la vot ! Cine face gasca mai mare, e capabil, castiga votarea si preia conducerea  pa o perioada determinanta  . Daca da rasol  sa aplica votu da blam ,sau sa cere demisia da onoare sau in caz mai grav sa face denunt direct la DNA ! Chestia e trebe sa inteleaga toti ca orice problema sa rezolva la vot si lumea tre sa fie constienta ca are puterea sa schimbe oricand un om sau un sistem !

Totu ie sa sa plece da la ZERo sau cum bine spunea un Mos mai tanar : dacat sa mor batran mai bine ma mai nasc o data ! chiar daca trebuie iar sami fac nevoile pe mine !

Auguri si vivat la Roumanie !
 
romanik1

va pup!

 

Autor

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum