Update – Ministerul Agriculturii face o “surpriza” pescarilor amatori. Ce parere aveti?

Conform unui ordin al Ministerului Agriculturii, publicat marți în Monitorul Oficial, cei care practica pescuitul recreativ trebuie să se conformeze unui set nou de reguli. Reproducem pentru dumneavoastra cateva din normele impuse de autoritati, alaturi de ordinul aparut in Monitorul oficial. Concluziile le trageti singuri.

Reguli noi pentru practicarea pescuitului recreativ:

  • asigurarea unui flux de deplasare care să respecte distanțarea socială;
  • măsurarea temperaturii la intrarea pe baltă;
  • asigurarea de măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și echipamentul de pescuit;
  • sunt interzise grătarele și consumul de băuturi alcoolice;
  • cel mult două persoane pe același stand de pescuit cu o distanță de 10 metri între pescari;
  • pontoanele vor fi dezinfectate de administratori;
  • pescarii sunt obligați să poarte masca până la locul de pescuit;
  • pescarii nu au voie să socializeze între ei.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu comentam oportunitatea unor masuri care sa previna raspandirea virusului Covid-19 dar unele dintre ele frizeaza absurdul, daca nu sunt chiar discriminatorii. Spre exemplu, daca mergeti la un picnic, nu va impiedica nimeni sa faceti un gratar. Daca sunteti pescar, nu aveti voie. Distanta minima intre persoane trebuie sa fie de 2m, intre pescari, de 10m. Oricine poate socializa oriunde, cu conditia respectarii distantei stabilite. Pescarilor le este interzisa socializarea, fie ea si de la 10m distanta. In aer liber nu este obligatorie purtarea mastilor de protectie, totusi, pescarii sunt obligati sa le poarte pana ajung la locul de pescuit. Si nu in ultimul rand, nu ati scapat de declaratia pe propria raspundere. Amenzile sunt cele pe care le stiti.

Mai ramane sa va ureze bafta la pescuit!

Update – 04 iunie ora 12.30

In urma protestelor masive de pe retelele de socializare, dupa numai doua zile, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a ținut un briefing de presă la sediul MADR unde a vorbit despre subiectul legat de regulamentul de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei.

„Trebuie spus încă de la început că este un ordin comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății care impune niște reguli, niște rigori tocmai pentru a limita răspândirea pandemiei și că a fost făcut cu consultarea administratorilor amenajărilor piscicole”, a subliniat Adrian Oros.

Este vorba despre un alt ordin care a plecat de la Ministerul Agriculturii spre avizare la Ministerul Sănătății, în care au fost reformulate câteva din articolele vechiului ordin, de acum doua zile.

„Și anume, s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării. Apoi, administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligațiile pescarilor recreativi s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit și au rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajări piscicole, urmând ca cei care gestionează menajerele piscicole să își stabilească prin regulament care sunt regulile în interior. De asemenea s-a eliminat păstrarea distanței de minim 1,5 m între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit”, a declarat Ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Acestea sunt schimbările propuse de MADR pentru ordinul care a plecat azi dimineață, 04 aprilie 2020, spre Ministerul Sănătății.

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum