Un nou record mondial la crap – 51,2kg

Pescarul olandez Michelov Schoenmakers a stabilit un nou record mondial la crap, reusind literalmente o captura capitala, in data de 23 noiembrie 2018, pe lacul Euro Aqua din Ungaria.

A scos din apă o salonta de 51,2 kilograme. Captura aceasta ridică stacheta cu o marja considerabilă și este primul crap din lume care trage indicatorul cântarului peste marcajul de 50kg. Acesta a depășit anteriorul record mondial la crap, care cântărea 49 de kilograme.

Conform site-ului anglersmail.co.uk, Marco Eichner, deținătorul capturii anterioare, reușită pe data de 21 octombrie 2017, venea din Austria și era pentru prima dată când pescuia pe acest lac. Iată cum a descris Marco ulterior experiența:

“Am ajuns la lac și vremea perfectă de toamnă m-a întâmpinat cu 20 de grade în afară și cu 14 grade temperatura apei. În fiecare zi am nădit zece kilograme de semințe și cinci kilograme de boilies amestecate, pe o suprafață de zece metri pătrați, la o distanță de 50 de metri. Ca momeală am folosit un boilies de 20 mm marca MM-baitservice, care începe să lucreze repede în apă. Am pescuit cu un forfac de 35 cm lungime, cu cârlig mărimea 6 și plumb inelar de 121 de grame. Planul a fost de a planta montura la aproximativ cinci metri distanță de locul de hrănire, la o adâncime de trei metri, pentru a prinde cât mai mult un crap posibil. Tactica s-a dovedit a fi aur,” continuă Marco. “Am avut o trăsătură timidă, iar senzorul meu a piuit de trei ori. Am ridicat lanseta și am început o bătălie de aproximativ zece minute. Drilul cu peștele uriaș s-a desfășurat în liniște și în cele din urmă a aterizat în minciog. Când l-am văzut în plasă, nu am putut să ne credem ochilor și l-am sunat imediat pe proprietarul lacului, Alexander Horvath. Când a cântărit crapul uriaș, indicatorul a atins un incredibil 49 kg pe scală, un record mondial. Aceasta a fost călătoria vieții mele! “A exclamat pescarul de la Viena.

Modul de a face piscicultură atrage controverse prin practica proprietarului de hrănire a peștilor cu o cantitate foarte mare de porumb și boilies pentru a-i îngrășa și a atrage pescarii. Warren Harrison a fost un vizitator regulat la Euro Aqua. Spune că unii dintre cei mai mari crapi au murit, dar acolo sunt încă mulți pești mari. Warren a explicat: “Proprietarul introduce până la 8 tone de hrană pe săptămână, iar peștii iau repede în greutate. Cunosc unul sau doi oameni care știu că au pus la îndoială greutatea acestui record mondial la crap, dar am văzut videoclipul și fotografiile și este masiv, cu o burtă uriașă, așa că eu chiar cred.”

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum