Brazi de Craciun pentru habitatul pestilor

In acest an, asociatii de pescari si specialisti de peste ocean dar si cei din Suedia, au pornit un proiect foarte interesant si util pentru habitatul pestilor. Au luat serios in considerare scufundarea brazilor folositi de Craciun. Iata cum trateaza subiectul pescarii americani, conform publicatiei Keep America Fishing:

“Cand vine vorba de pescuit, habitatul este unul dintre cele mai importante aspecte ale pescuitului sportiv de succes. In bazinele lipsite de structura si diferente de nivel, nada va fi puternic imprastiata. Acest lucru inseamna ca de multe ori, gasirea vadului de pescuit dorit de dvs. poate fi destul de dificil. Fara locuri de scapare, multi pesti raman inactivi cea mai mare parte a zilei, in zonele cu apa adanca. Adaugarea unor ascunzisuri ofera masa de nutritie necesara chiar si pentru cele mai mici specii acvatice, iar acestea vor genera formarea unui lant trofic si alimentar complet.
Pe masura ce tesuturile de plante lemnoase se descompun, Mama Natura da nastere la o intreaga serie noua de vegetatie, la cele mai de jos niveluri ale vietii, cum ar fi fitoplanctonul si diferite alge. De asemenea, zooplanctonul, cunoscut sub numele de purici de balta, populeaza si se hranesc cu noua vegetatie, atragand insecte mici, midii, melci si raci, care la randul lor se hranesc cu fito si zooplancton. Abundenta de viata atrage apoi pesti mici, care vor gasi hrana din belsug, dar si mai mari, speciile de rapitori pe care le pretuim. Asa cum se spune, “Gasiti momeala, si veti gasi peste.”

Cum se pot scufunda brazii de Craciun

Numeroase metode s-au dovedit mai populare de-a lungul anilor pentru a crea perfect structura de retinere a pestilor. Cel mai important obiectiv este de dezvoltare a unei structuri care va sta sub apa in pozitie verticala, oferind cea mai mare suprafata pentru pesti. Scufundarea brazilor de CraciunPentru a face acest lucru, arborele trebuie sa fie fixat cu o baza puternica.
Blocuri de ciment sau galeti de 20l sunt cea mai obisnuita metoda de creare a structurii subacvatice. Copacul trebuie sa fie mai intai taiat, in asa fel incat sa poata fi ancorat de baza. Succesul a fost gasit prin legarea cu fir de nylon de blocul de ciment; cu toate acestea, cel mai bine este sa ramanem la sarma, pentru ca nylonul se va rupe intr-un timp mai scurt, crescand probabilitatea de a elibera pomul spre suprafata apei. Pentru rezultate optime, se umple baza cu beton, fixand astfel pomul. Aplicarea verticala a copacului este de mare importanta, deoarece va impiedica structura dvs. sa se rastoarne.
Pentru rezultate chiar mai bune, sa ia in considerare spatiul dintre pomi. Mai putin spatiu inseamna zone mai mici, in care pestii pot gasi refugiu in habitatul nou, chiar inainte ca acesta sa-si atinga potentialul maxim de atragere a pestelui. Eliminati cateva crengi pentru a oferi spatiere mai mare, de aproximativ 20-50 cm. Adaugati mai multe grupuri de copaci in zona, pentru a creste sansele de a prinde un trofeu, precum si a face “mina de aur” mai usor de localizat in viitor.

Totul tine de locul de amplasare

Pregatirea brazilor pentru habitatul acvaticGasirea unei locatii care va atrage pestii, este unul din elementele esentiale in scufundarea copacilor. Trebuie sa va asigurati ca este o zona frecventata de pesti si totodata accesibila pescarilor sportivi. Nivelul apei sa fie suficient de mare pentru a acoperi intregul copac, tinand cont si de modificarile nivelului lacului sau raului, astfel incat sa nu atraga atentia de pe mal. Se iau in considerare tranzitiile sezoniere ale pestelui, legate de apa mai adanca si lacul principal sau fluvial, precum si alte locatii unde pestii prefera sa stationeze, cum ar fi canale de scurgere, santuri si structuri artificiale de pe fund. Verificati si curentul apei in zona, de asemenea. Un pic de curent poate fi de ajutor pentru atragerea pestelui, in timp ce intr-un curent puternic, pomii pot prezenta un motiv de hranire, dar nu vor reusi sa tina peste in mod regulat.

Cat timp va rezista bradul in mediul subacvatic?

Cu toate ca acele copacului tau pot fi complet pierdute in primele cateva luni de la scufundare, un lucru este sigur, un copac complet scufundat va dura mult mai mult decat unul care ramane partial expus, cu fluctuatii ale nivelului apei. Unele rapoarte indica o speranta de “viata” de 10 ani, pana in momentul in care tot ce ramane este trunchiul principal si cateva dintre cele mai mari crengi. Mult din acest lucru va depinde de curentul zonei. (n.r. – rasinoasele sunt mult mai rezistente in apa decat alte specii de arbori)

In cazul in care doriti sa reciclati pomii de Craciun

Contactati departamentul de conservare din statul dvs. pentru a afla mai multe despre locatiile de reciclare desemnate in zona dumneavoastra, precum si orice alte reglementari. Colectarea brazilor de Craciun pentru habitatul pestilorMulte dintre asociatii ofera oportunitati de voluntariat pentru a ajuta cu eforturile de reciclare a arborilor in habitatul pestilor. Ca un bonus pentru serviciul dvs., v-ar putea fi furnizate coordonatele GPS pentru a le utiliza in sezonul de pescuit care vine.
In acest an, alegeti optiunea de reciclare, care contribuie la sustinerea pescuitului nostru local. Pescarul intelept intelege dinamica lantului trofic, iar habitatul de valoare ofera nu numai peste, ci si propriile noastre succese.”

P.S. Sper ca undeva, candva, se vor gasi si in Romania specialisti suficient de intelepti, care sa ia in considerare un asemenea proiect. Este o alternativa ieftina la refacerea populatiilor piscicole pe apele publice, macar prin reproducere naturala, daca populari tot nu se mai prea fac.

 

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum