ANM preconizeaza o primavara cu precipitatii mai bogate decat de obicei

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca dupa o iarna blanda ne asteapta o primavara ploioasa.

Meteorologii au postat pe siteul ANM mai multe estimari cu privire la evolutia vremii pana in luna aprilie. Potrivit specialistilor, in general in luna martie cantitatea medie de precipitatii ajunge in tara noastra la circa 38,3 litri pe metru patrat. Or, sustin meteorologii, in martie 2018 „precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii”.

Si in aprilie – luna in care cantitatea medie de precipitatii inregistrata in Romania este de 51,3 litri pe metru patrat – va ploua mai mult decat de obicei.

Estimarile au fost sustinute chiar de directorul ANM Elena Mateescu. Aceasta a declarat  ca „tendinta cantitatilor excedentare de precipitatii se va extinde in toata tara in cursul lunii martie (…) Putem sa avem anumite probleme de natura hidrologica, pe secvente scurte de timp si la nivel local, cum de altfel se intampla in mod obisnuit in Romania, intr-o luna martie foarte capricioasa”.

Sursa citata a precizat ca tendinta se va mentine si in aprilie, concluzionand ca „primele doua luni ale primaverii vor fi bogate in precipitatii”.

Inceputul de primavara va fi racoros

In sud si sud-est temperaturile lunii martie vor fi mai mari decat cele obisnuite, informeaza ANM. In restul teritoriului, temperaturile vor fi relativ normale pentru luna martie. Meteorologii apreciaza ca temperatura medie in luna martie, in functie de media multianuala, este in tara noastra de 3,5 grade Celsius.Aprilie va fi o luna rece in aproape toata tara, cu exceptia sudului, a sud-estului si a unor regiuni din vestul tarii. Temperatura medie multianuala pentru luna aprilie este de 9,3 grade Celsius, informeaza ANM

Autor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


Populare acum